A jak żeś to wyliczył, bo mi, licząc całkowicie przerobiony cukier na etanol, wychodzi ni mniej, ni więcej tylko 16,6%. Przyjmując niesprzyjające warunki (temperatura, słabe drożdże, mała zawartość cukru w cukrze ), uzyskać nawet 16% to będzie trochę trudnoristo77 pisze:Na oba po 24l wody i 8kg cukru, wychodzi mi około 19-20%
Z jaką mocą rektyfikuje? Czy jest to moc teoretyczna, czy zmierzona watomierzem?
-
- Posty: 7333
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
Autor tematu - Posty: 46
- Rejestracja: sobota, 6 gru 2014, 11:02
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz