Tytuł: Z czego zbudować i inne proste pytania początkującego.
Napisane: niedziela, 14 lis 2010, 20:58
Witam!
Jestem nowy i mam takie oto pytania: 1. Za kilka dni dostanę kanę po mleku i skończę budować aparaturę. Czy po zrobieniu samogonki z takiej kany będę musiał jeszcze raz destylować aby była w miarę dobra. Czytałem na forum i kilka osób pisało, że się powinno to zrobić. 2. Czy mogę użyć do zrobienia aparatury "rurek z centralnego"? 3.Czy taki termometr da się zamontować w tej kanie ? http://www.euro-win.pl/sklep/product_in ... cts_id=432
Tytuł: Re: Z czego zbudować i inne proste pytania początkującego.
Napisane: niedziela, 14 lis 2010, 21:38
Ad1. Tak. Jeśli ma smakować a nie odrzucać. Nawet trzy razy dla jakości. Ad2. Rurki jeśli miedziane bardzo się nadają. Inne niestety nie. Ad3. Da się zamontować w kanie. Wystarczy zrobić otwór. Tyle że to tylko dla ciekawskich. Do samego procesu nie jest konieczny.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Napisane: niedziela, 14 lis 2010, 22:02
Termometr w zbiorniku grzewczym może nie jest konieczny, ale bardzo przydatny. Najprościej możesz go zamontować tak:
Załącznik:
File0076.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Napisane: środa, 10 sie 2011, 13:33
Bimbrownica z kany od mleka (emaliowanej) jest bardzo dobra. Połączenie z kolbą jest przylutowane lutem twardym własnie z rurek od centralnego. Sprawuje się nawet dobrze do nalewek 1 destylowanie spokojnie wystarcza (oczywiście pomijając przedgony i pogony) Aby dało się to przylutować do kanki należy użyc 2 kawałków blachy miedzianej zanitowanej z dwóch stron.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości