Na pracę zacieru nie ma to wpływu.
Drobne nieszczelności można usunąć smarując powierzchnie stykające się olejem - nawet jadalnym lub lepiej smarem silikonowym czy takim olejem.
Do szczelności przykładam wagę przy fermentacji win, miodów i raz przy cukrówce nastawionej w pracy
Z beczki zrobiłem odprowadzenie gazów do wentylacji i nic nie było czuć . No, może czasami, ale to raczej były cofki z wentylacji przy gwałtownym otwieraniu drzwi lub silnych podmuchach wiatru.
Wysokie BLG w piątym zacierze do ŁKZWJ
-
- Posty: 2896
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy