Witam. Proszę o wyrozumiałość ponieważ jestem początkujący. Nastawiłem wino z malin w galonie 54l w proporcjach (około)
25kg malin
15l wody
15kg cukru
Owoce wycisnalem po 2 tyg od nastawienia wina. Po wszystkim sprawdziłem cukromierzem zawartość cukru. Było to 5 blg. Mam wrażenie, że albo było zbyt gorąco i drożdże mi przestały pracować. Po 2 tygodniach buglotanie jest stosunkowo wolne- jeden bulg na 1,10 min. Proszę o pomoc bądź jakieś wskazówki czy wszystko jest ok. Wydaje mi się że powinna jeszcze być fermentacja burzliwa.
Wolna fermentacja
-
- Posty: 392
- Rejestracja: poniedziałek, 8 gru 2014, 16:59
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 2914
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy