Witam, mam pytanko do forumowiczów - otóż pracuje w knajpie w której dość często mamy imprezy mocno zakrapiane alkoholem, wiadomo że cały alk. nie zostaje wypity więc szkoda..... taki alkohol zlewam z różnymi rodzajami soków od pomarańczowego, jabłkowego do porzeczkowego itp. powstaje swoisty kolorowy drink wysokoprocentowy mam tego już ok 10 litrów. Pomysł polega na tym że mam teraz zamiar to przepędzić i ciekaw jestem czy ktoś z was już traktował tego typu zlewki? i co z tego może mi wyjść... Jak dobrze myślę to powinno wyjść coś w stylu sprytu czystego tj. jak sklepowy
Jeżeli masz kolumnę- odzyskasz z tego spiryt. Jeżeli aparat typu pot-still, to bimber o posmaku zależnym od dodatków. Jeżeli była to mieszanka soków, to może wyjść albo bardzo dobre, albo niepijalne;p
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ja nigdy nie wziąłbym zlewek, to co raz zostało napoczęte musi zostać dopite i nie ma sensu niczego mieszać ani odsączać. Takie jest moje zdanie w tej sprawie. Wolę wszystko zrobić sam od podstaw.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości