Właściwości enzymu scukrzającego po upływie terminu przydatności?

Problemy technologiczne związane z uzyskaniem dobrego zacieru: niewłaściwy przebieg fermentacji, zakażenia nastawów, klarowanie...
Awatar użytkownika

przemu87
50
Posty: 76
Rejestracja: piątek, 14 lis 2014, 04:29
Krótko o sobie: Jestem jaki jestem i nikt tego nie zmieni!
Ulubiony Alkohol: własny :-)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Gidle
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Post autor: przemu87 »

@sebat2 przeprowadziłeś te testy tych enzymów? Jeśli tak to z jakimi wynikami?
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ
koncentraty wina
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Właściwości enzymu scukrzającego po upływie terminu przydatności?

Post autor: rozrywek »

Jakość danego produktu zależy wyłącznie od jakości opakowania, warunków w jakich produkt był pakowany, jak zauważył ktoś wcześniej od warunków przechowywania, temperatury, wilgotności itp..
Terminy ważności, ustalane ustawowo, tez są zależne od danego produktu i jego kategorii.
A są krótsze od wartości właściwej, ze względu o nasze życie i zdrowie.
Przykładowo mleko w słońcu zepsuje się od razu, a pasteryzowane poleży naprawdę długo. Dokładając jeszcze przetrzymywanie w lodówce Jak proszek do prania ma termin przydatności 2 lata, to przechowywany w odpowiednich warunkach po 10-ciu też upierze nasze gacie, prawda?
Także zwracajmy baczną uwagę gdzie i jak przechowujemy nasze produkty, bo nigdy nie wiadomo czy zdążymy ich użyć na czas.
-
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy zacierowe”