Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Cześć. Otóż, z początkiem października zapchałem dymion winogronem i śliwkami. Zalałem to wodą gorącą z cukrem, miodem, syropem do rozpuszczania w wodzie, cukrem waniliowym i chyba to na tyle co dodałem. Grzecznie pracowało mi, co napawało mnie radością i dawało pozytywne spojrzenie na końcowy efekt. Po miesiącu, gdy przestało pracować, usunąłem owoce, dosłodziłem, dodałem suszu jabłkowego i zostawiłem.
Wczoraj, postanowiłem je otworzyć i spróbować. Po degustacji z kolegami, uznałem że jest już spoko, chodź smakuje tak jak by było lekko gazowane heh. Zlałem je do butelek i zakorkowałem.
Moje pytania brzmią: 1. czy ono nabierze mocy w butelkach? 2. czy się nie zepsuje? 3. czy może sobie bezpiecznie leżeć i czekać?
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Półka Sveda IV - na 32 butelki wina Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł
Promocja: 499,00 zł
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam, @Wiesz, nie napisałeś w jaki stanie jest Twoje winko. Sklarowane chyba nie bo gazuje. Nie polecam butelkować bo możesz wszystko popsuć. Poczytaj ten temat, a zwłaszcza strona nr. 3 @Zygmunt pieknie to opisał http://alkohole-domowe.com/forum/klarowanie-t1254.html. Udanej lektury.
______________________________________________________________________ Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej... Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Winko robię od kilku lat i wg mnie powinieneś (to tak w skrócie): - zlać wino z powrotem do gąsiorka, - nabyć drogą kupna piosiarczyn sodu do siarkowania wina (dać ok 1g/10L wina) - zapasteryzuje i nie pozwoli się popsuć - poczekać aż winko się sklaruje i odgazuje (ok 4-6tyg), Dopiero po tych czynnościach wino można zlewać do butelek i odłożyć do leżakowania. Najlepiej smakuje po min 3-4 miesiącach leżakowania, a jeszcze lepiej po ok roku
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości