Przepis z forum. Więc nie wiem co mogło pość nie tak. Chyba fakt, że nie mam czasu na siedzenie na forum i może przez to mylę pojęcia i potem wyliczenia mi źle wychodzą. Alkoholu prawie nie czuć. W sumie to był przepis na z ziemniaków i pomarańczy. Ale pomarańczy też nie czuć.
Pomyślałem, że może dolej ze 3 l soku w kartoniku pomarańczowego i wtedy jeszcze raz dodam drożdże? W ten sposób trochę rozrzedzę cukier.
No i jeszcze pytanie ogólne. Robiłem już wino kilka razy. Z rożnych rzeczy i rożnych przepisów. Ale za każdym razem wychodzi mi takie, że nie da się go wypić na przykład szklanki na raz. Nie myślcie, że robię po to żeby się sponiewierać zaraz. No ale butelki na dwóch to by nie przepił bo by zemdliło. Nie mogę po prostu dojść do tego żeby miało odpowiednia zawartość procentów a nie było tak mocno owocowe.
WINO Z ZIEMNIAKÓW
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: WINO Z ZIEMNIAKÓW
Jeżeli chcesz ponownie rozruszać nastaw i coś z niego uzyskać to polecam ci poczytać o tym tutaj http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=17910 - opisany jest cały proces restartu wina. Jak zrobisz tak jak autor napisał, to masz 99% szans na udany restart.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.