Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam, Ostatnimi czasy dostało mi się od szafa z roboty 25l. wina. Twierdzi On, że winko zostało zrobione z wiśni oraz wszelakich zlewek. Stało na podwórku ok 2 lat. (o dziwo butla nie pękła).
Niestety wytwór ten ma nie możliwie paskudny smak. Próbowałem mieszać z sokami z wiśni i main, ale mało to dało. Dotąd dało się je pić tylko z tabasco.
Nie posiadam żadnej aparatury ani do przepędzenia, ani bimbrownicy.
Można by może coś z Tym zrobić?
Może dowalić malin, drożdży i zostawić na miesiąc/ dwa??
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Tytuł: Re: Wino sam nie wiem z czego - kiepski smak
Napisane: sobota, 8 paź 2011, 09:56
hightower napisał(a):
Ostatnimi czasy dostało mi się od szafa z roboty 25l. wina.
To ładnie musiałeś podpaść, że aż tak Ci się dostało Można próbować ratować, ale to czasochłonne, dużo pracy z tym, a efekty niepewne. Po prostu nieopłacalne. Jeśli nie masz sprzętu do obróbki cieplnej to zrób jak już poradził kolega, albo jak szef czyli oddaj to komuś kogo nie lubisz. Niech on się martwi
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości