Wino ryżowe- moje najlepożądniejsze jak do tej pory

Wina, które wykonuje się porą, gdy nie ma łatwego dostępu do świeżych owoców i soków...
Awatar użytkownika

Wald
2500
Posty: 2591
Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
Ulubiony Alkohol: do 20%
Status Alkoholowy: Miodosytnik
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 260 razy

Post autor: Wald »

Po wyklarowaniu (dokładnym) odstaw na dojrzewanie, dobrze w chłodniejsze miejsce, na minimum 3 miesiące. Ryżowe bardziej od innych potrzebuje czasu. Jak gdziekolwiek czytasz, że od razu było dobre, wsadź to między bajki, chociaż nad gustami nie dyskutuję. Po pół roku będzie z tego ciekawy wermut.
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!
promocja
Awatar użytkownika

Autor tematu
siwy1121
350
Posty: 396
Rejestracja: sobota, 17 wrz 2011, 10:39
Krótko o sobie: Zanim znalazłem tą stronę myślałem, że wiem naprawdę dużo o wyrobie wina... To był dla mnie cios
Ulubiony Alkohol: wino
Status Alkoholowy: Winiarz
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Re: Wino ryżowe- moje najlepożądniejsze jak do tej pory

Post autor: siwy1121 »

Dzięki za pomoc, nie pamiętam jak było z wcześniejszymi ryżowcami, bo robiłem to wieki temu i totalna amatorszczyzna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Różne”