Czy ma ktoś z Was doświadczenie w dodawaniu miodu do win owocowych? Jeśli tak, czy jest to korzystne dla smaku wina?
Mam wypracowane wino jabłkowe i planuje je dosłodzić. I okazało się ze mam "zbunkrowane" dwa litry miodu z zeszłego roku, ale zastanawiam się czy warto to zrobić ze względu na walory smakowe wina jabłkowego.
______________________________________________________________________ Jeszcze 14dni i będzie dwa tygodnie jak niepiję. Jestem abstynentem -tyle, że niepraktykującym.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Promocja: 64,99 zł
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Zdecydowanie dodawaj. Calwados (4l) potraktowany 250 gramami wielokwiatu zyskał na jakości....
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Calvados to destylat, pytanie było o wino . No chyba, że miałeś Zygmuncie na myśli cydr?...
______________________________________________________________________ "Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
Ale palnąłem- jasne, że o cydr się rozchodzi I to z jabłków i to, ale różnica procentowa znaczna
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości