Buduję nowy bimbrofor o większej wydajności i odkryłem, że nie mam koncepcji jak połączyć sprawnie i profesjonalnie rozdzielacz par z zespołem chłodnic. W końcu doczytałem się, że najlepszym łączem w takim przypadku będzie wąż silikonowy. Tylko, skąd go zdobyć? Więc w internecie grzebię, ale na Allegro drogo i nie do końca jest to, co chciałbym. Jakoś przez przypadek otworzyłem stronę taką http://www.mcz.com.pl/katalog/wezebezoplotu.html poczytałem i zobaczyłem, że ta firma jest niedaleko mnie. Jako, że zacier dojrzewał, nie było czasu na ceregiele i udałem się pod wskazany adres, celem zakupu wężoidów potrzebnych do uruchomienia produkcji nektarów.
Trochę ciężko było znaleźć siedzibę firmy (spodziewałem się salonu sprzedaży, a okazało się, że firma mieści sie w piwnicy, nawet brak szyldu) ale to, co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania!
Kurcze, tam było wszystko, co jest potrzebne od transmisji gorącej pary czy skroplin, uszczelniania bimbroforów czy podłączeń wody: rury, rurki, rureczki, taśmy, płachty uszczelki... Oprócz tego gość, który mi sprzedawał, wiedział od razu do czego te węże mają służyć !!! Przy tym nie szczędził czasu, aby odpowiedzieć na moje pytania dotyczące warunków pracy, kontaktu z spirytem, łączenia, zastosowania itp. W ogóle rozmawiał ze mną na luzie i nie szczędząc humoru, co dziś jest rzadkością!
Ale najbardziej zaskoczyła mnie cena, jaką zapłaciłem. K$%&a! Te węże były tak tanie, aż się mocno zdziwiłem! W sumie jestem cholernie zadowolony. Testowałem je wczoraj parą wodną i uważam, że są super. Żadnych załamań na łukach pod wpływem nagrzania, obcego zapachu, łatwa się zakłada je i zdejmuje bez względu na temperaturę, nie spadają same z króćców. Po prostu idealnie nadają się do łączenia!
Gorąco polecam zakamuflowany w piwnicy sklep u Wesołego Pana!
Pozdrawiam!
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Ostatnio edytowano poniedziałek, 30 mar 2009, 09:25 przez Kucyk, łącznie edytowano 1 raz
Witaj Szukając tego samego co Ty znalazłem tą samą stronkę. Teraz przekonałeś mnie do zakupu w tym sklepiku lecz za pośrednictwem poczty ponieważ mieszkam za daleko. Czy mógłbyś mi powiedzieć co z ich asortymentu przyda mi się do uszczelnienia garczka?
Proponuję, abyś o to zapytał właśnie Wesołego Pana z tajnego sklepu w piwnicy. Dobrze by Mu było wysłać zdjęciówe garczka. On na pewno Ci odpowie! A przy okazji zdradzi tajniki jak i czym łączyć silikonowe uszczelki...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Znów odwiedziłem Wesołego Pana w Jego piwnicy. Nabyłem tym razem 3mb węża o średnicy wewnętrznej 10mm aby połączyć nowo-zakupione chłodnice (patrz dobry-i-tani-sklep-t5.html ). I znów jestem cholernie zadowolony. Wydałem 3 dychy i idę teraz testować sprzęt!
Gorąco polecam zakupy u Wesołego Pana w Silikonowej Piwnicy!
Jak się pytałem o takie wężyki w Castoramie to nawet nie wiedzieli , że coś takiego istnieje.Więc i chyba ja będę się musiał udać o tego sklepu wskazanego przez kolegę Kucyka
______________________________________________________________________ O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości