Wędzarnia Stronga

Budowa wędzarni, wędzenie, wyrób wędlin domowych.

W_TG
600
Posty: 643
Rejestracja: piątek, 27 gru 2013, 23:54
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 145 razy

Post autor: W_TG »

To u Ciebie już wiosna? ;)
Szkoda ze na tej imprezie mnie nie było
Ciekaw jeszcze jestem co miałeś w karafkach
Alkohol nikomu nie rozwiązał problemów.
Ale wielu pomógł o nich zapomnieć.

Autor tematu
Strong
5
Posty: 5
Rejestracja: poniedziałek, 9 mar 2015, 12:59
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Re: Wędzarnia Stronga

Post autor: Strong »

Jasne wiosna :D , zdjęcia nie są on line dla reszty, będę wędził na święta to zatytułuję Wielkanoc 2015.
Awatar użytkownika

ta_moko
500
Posty: 535
Rejestracja: piątek, 7 gru 2012, 21:23
Lokalizacja: Południe kraju
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 107 razy
Re: Wędzarnia Stronga

Post autor: ta_moko »

Jak ramzol pisze - dawaj nowy temat np. "Przepisy Stronga" a będę go pilnie śledził! :klaszcze: :klaszcze: :klaszcze:
.... ja pierdykam, jeszcze raz obejrzałem te foty; normalnie masakra. :D
Szacunek Szefie :respect:
Alkoholu tak naprawdę boją się tylko ludzie, którzy mają coś złego do ukrycia... Ludziom pięknym od wewnątrz alkohol nie szkodzi... - Piotr Skrzynecki

Szlumf
2000
Posty: 2379
Rejestracja: czwartek, 9 maja 2013, 22:40
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowanie: 583 razy
Re: Wędzarnia Stronga

Post autor: Szlumf »

Strong.
Ogromna prośba o te przepisy pradziadków. Szczególnie na rybki. Za tydzień zaczynam przygodę z wędzeniem a to co zaprezentowałeś mnie po prostu powala.
Przy okazji pytanie do kolegów praktykujących wędzenie.
Czy można jednocześnie wędzić ryby i mięsiwa? Jeżeli tak to jakich zasad się trzymać (umiejscowienie, temperatury itp.)?
Wiem, ze te informacje znajdę na forach wędzarniczych ale nie mam teraz czasu na ich studiowanie.
Awatar użytkownika

wojs40
250
Posty: 258
Rejestracja: niedziela, 27 paź 2013, 09:42
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Re: Wędzarnia Stronga

Post autor: wojs40 »

Chyba będziesz miał problem z uzyskaniem tych przepisów w ciągu tygodnia, nie dlatego żeby Strong nie chciał ci ich dać lecz dlatego że ostatnio na forum był w kwietniu.
Co do wędzenie nie jestem fachowcem, ale sądzę że nie ma przeciwwskazań do jednoczesnego wędzenie mięsa z rybami, jednak z całą pewnością ryby będziesz trzymał krócej w wędzarni i w niższej temperaturze, czyli w zależności od projektu wędzarni przy wylocie dymu będzie najniższa temperatura. Tak ja sądzę, może wypowiedzą się jeszcze bardziej doświadczeni zadymiacze.
...każdy alkohol jest bardzo dobry oprócz denaturatu który jest dobry :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wędliny Domowe”