To u Ciebie już wiosna?
Szkoda ze na tej imprezie mnie nie było
Ciekaw jeszcze jestem co miałeś w karafkach
Wędzarnia Stronga
-
- Posty: 535
- Rejestracja: piątek, 7 gru 2012, 21:23
- Lokalizacja: Południe kraju
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowanie: 107 razy
Re: Wędzarnia Stronga
Jak ramzol pisze - dawaj nowy temat np. "Przepisy Stronga" a będę go pilnie śledził!
.... ja pierdykam, jeszcze raz obejrzałem te foty; normalnie masakra.
Szacunek Szefie
.... ja pierdykam, jeszcze raz obejrzałem te foty; normalnie masakra.
Szacunek Szefie
Alkoholu tak naprawdę boją się tylko ludzie, którzy mają coś złego do ukrycia... Ludziom pięknym od wewnątrz alkohol nie szkodzi... - Piotr Skrzynecki
-
- Posty: 2382
- Rejestracja: czwartek, 9 maja 2013, 22:40
- Podziękował: 630 razy
- Otrzymał podziękowanie: 584 razy
Re: Wędzarnia Stronga
Strong.
Ogromna prośba o te przepisy pradziadków. Szczególnie na rybki. Za tydzień zaczynam przygodę z wędzeniem a to co zaprezentowałeś mnie po prostu powala.
Przy okazji pytanie do kolegów praktykujących wędzenie.
Czy można jednocześnie wędzić ryby i mięsiwa? Jeżeli tak to jakich zasad się trzymać (umiejscowienie, temperatury itp.)?
Wiem, ze te informacje znajdę na forach wędzarniczych ale nie mam teraz czasu na ich studiowanie.
Ogromna prośba o te przepisy pradziadków. Szczególnie na rybki. Za tydzień zaczynam przygodę z wędzeniem a to co zaprezentowałeś mnie po prostu powala.
Przy okazji pytanie do kolegów praktykujących wędzenie.
Czy można jednocześnie wędzić ryby i mięsiwa? Jeżeli tak to jakich zasad się trzymać (umiejscowienie, temperatury itp.)?
Wiem, ze te informacje znajdę na forach wędzarniczych ale nie mam teraz czasu na ich studiowanie.
-
- Posty: 258
- Rejestracja: niedziela, 27 paź 2013, 09:42
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Re: Wędzarnia Stronga
Chyba będziesz miał problem z uzyskaniem tych przepisów w ciągu tygodnia, nie dlatego żeby Strong nie chciał ci ich dać lecz dlatego że ostatnio na forum był w kwietniu.
Co do wędzenie nie jestem fachowcem, ale sądzę że nie ma przeciwwskazań do jednoczesnego wędzenie mięsa z rybami, jednak z całą pewnością ryby będziesz trzymał krócej w wędzarni i w niższej temperaturze, czyli w zależności od projektu wędzarni przy wylocie dymu będzie najniższa temperatura. Tak ja sądzę, może wypowiedzą się jeszcze bardziej doświadczeni zadymiacze.
Co do wędzenie nie jestem fachowcem, ale sądzę że nie ma przeciwwskazań do jednoczesnego wędzenie mięsa z rybami, jednak z całą pewnością ryby będziesz trzymał krócej w wędzarni i w niższej temperaturze, czyli w zależności od projektu wędzarni przy wylocie dymu będzie najniższa temperatura. Tak ja sądzę, może wypowiedzą się jeszcze bardziej doświadczeni zadymiacze.
...każdy alkohol jest bardzo dobry oprócz denaturatu który jest dobry