mrówczan etylu – owocowy, po rozcieńczeniu rum
mrówczan butylu – śliwkowy (dojrzała śliwka)
mrówczan izobutylu – malinowy (dojrzała malina)
mrówczan benzylu – jaśminowo-cynamonowy
octan n-butylu – owocowy, po rozcieńczeniu ananasowy
octan izobutylu – gruszkowy
octan izopentylu – po rozcieńczeniu bananowo-gruszkowy
octan heksylu – gruszkowy
octan benzylu – jaśminowy
octan 2-fenyloetylu – owocowy
propionian etylu – rumowo-arakowy
propionian benzylu jaśminowy, z nutą owocową
maślan metylu – jabłkowy
maślan etylu – ananasowy
maślan benzylu – jaśminowy
maślan 2-fenyloetylu – różany
walerianian etylu – jabłkowy
walerianian pentylu silny, jabłkowy
izowalerianian etylu – owocowy
izowalerianian izobutylu – poziomkowy
benzoesan etylu – balsamiczno-owocowy
salicylan benzylu – balsamiczny
Waniliowy aromat - czym spowodowany?
-
- Posty: 270
- Rejestracja: sobota, 4 lip 2009, 11:45
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Jako ciekawostka, całość pod adresem http://forum.biomist.pl/pachnace-estry-t48.html/