Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Moim zdaniem ściągnąć znad osadu już należy, potem odczekać znów miech czy dwa i znów czynność powtórzyć. I tak do wyklarowania, po którym dopiero rozlew do butli nastąpi. Pamiętajmy, że zdechłe drożdże to nie perfumeria...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Oto efekt mojej pracy którą opisałem w tym poście. Po lewej trójniak którego brzeczka była zakwaszona sokiem z grejpfruta. Po prawej sokiem z cytryny. Jak (mam nadzieję widać) grejpfrut się nie sklarował. Zawsze robiłem na kwasku cytrynowym i od dziś już nie odstąpię od tych reguł.
To nowy nastaw trójnika. Jak widać już niedużo zostało do przepracowania. Brzeczkę zakwasiłem kwaskiem cytrynowym. Całość zagotowałem i odszumiałem dopóki wydzielała się piana. Jest to miód tzw "panieński" - bez żadnych dodatków. Po ściągnięciu lewarem dosładzam lekko miodem co powoduje mniejszą klarowność, ale taki mi odpowiada. Pozdrawiam.
______________________________________________________________________ Miałem koszmarną wizję w mym skacowanym śnie: " że kieliszki miały dziurki a dziewczyny..... nie".
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości