Smakowe z SYROPÓW PAOLA

Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...
Awatar użytkownika

Autor tematu
SebasTTan
30
Posty: 45
Rejestracja: piątek, 11 maja 2012, 11:48
Krótko o sobie: Mówię co myślę. Dzięki tamu mam z głowy fałszywych przyjaciół.
Status Alkoholowy: Producent Bimberku
Lokalizacja: Oleśnica
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: SebasTTan »

Nie widziałem wcześniej takiego tematu więc zakładam i dzielę się
własnym doświadczeniem i opiniami testerów.
Przepisy są szybkie i można powiedzieć dla "leniwych", efekty mamy
natychmiastowe.

Przepis:
650 ml psoty 45-50%
1 łyżeczka (mała) miodu, najlepiej jeszcze nie skrystalizowanego.
100 ml dowolnego smakowego syropu.
50 ml płynnego kwasku cytrynowego (ja używam od lat Rolnika)
200 ml wody.
Dobrze żeby postało kilka godzin.


-------------------------
Spróbowałem już:
Imbir - wszystkim smakował bez wyjątków
Żurawina - troszkę słodkawy ale kobiety lubią słodkie.
Cytryna - hmmm no cytryna jak cytryna, jak ktoś robi z prawdziwych cytryn
to raczej się nie przekona.
Jabłko-mięta - no i to był hit weekendu, wyżłopaliśmy tego dużo,
musiałem 3 razy dorabiać.


Ogólnie jak ktoś nie lubi słodkiego może dać mniej syropu. Ogólnie taka mikstura
jest dość zdradliwa ze względu właśnie na swoją słodkość.
koncentraty wina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy smakowe”