WINO JEŻYNOWE - przepisy

Jabłka, wiśnie, czereśnie, porzeczki czerwone i czarne, gruszki, śliwki, truskawki ...

Autor tematu
KGB - pasjonat
100
Posty: 132
Rejestracja: wtorek, 10 lut 2009, 14:49
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Post autor: KGB - pasjonat »

WINO JEŻYNOWE - STOŁOWE


1.Moc w stopniach : 12 %


300 gr cukru rozpuścić z niewielką ilością wody i dodać kwasek cytrynowy 4 gr.
Następnie dodać pozostałą część wody tak by powstała ilość 0,75 litra.
Powstał nam roztwór cukrowy 0,75 litra.

Roztwór cukrowy wymieszać z 1 litrem soku owocowego.
Ilość nastawu wyjdzie nam 1,75 litra.






WINO JEŻYNOWE - STOŁOWE


1.Moc w stopniach : 13 %


330 gr cukru rozpuścić z niewielką ilością wody i dodać kwasek cytrynowy 4 gr.
Następnie dodać pozostałą część wody tak by powstała ilość 0,75 litra.
Powstał nam roztwór cukrowy 0,75 litra.

Roztwór cukrowy wymieszać z 1 litrem soku owocowego.
Ilość nastawu wyjdzie nam 1,75 litra.






WINO JEŻYNOWE - STOŁOWE


1.Moc w stopniach : 14 %


360 gr cukru rozpuścić z niewielką ilością wody i dodać kwasek cytrynowy 4 gr.
Następnie dodać pozostałą część wody tak by powstała ilość 0,75 litra.
Powstał nam roztwór cukrowy 0,75 litra.

Roztwór cukrowy wymieszać z 1 litrem soku owocowego.
Ilość nastawu wyjdzie nam 1,75 litra.






WINO JEŻYNOWE - M O C N E


1.Moc w stopniach : 15 %


330 gr cukru rozpuścić z niewielką ilością wody i dodać kwasek cytrynowy 4,3 gr.
Następnie dodać pozostałą część wody tak by powstała ilość 0,5 litra.
Powstał nam roztwór cukrowy 0,5 litra.

Roztwór cukrowy wymieszać z 1 litrem soku owocowego.
Ilość nastawu wyjdzie nam 1,5 litra.







WINO JEŻYNOWE - M O C N E


1.Moc w stopniach : 16 %


355 gr cukru rozpuścić z niewielką ilością wody i dodać kwasek cytrynowy 4,3 gr.
Następnie dodać pozostałą część wody tak by powstała ilość 0,5 litra.
Powstał nam roztwór cukrowy 0,5 litra.

Roztwór cukrowy wymieszać z 1 litrem soku owocowego.
Ilość nastawu wyjdzie nam 1,5 litra.







WINO JEŻYNOWE - M O C N E


1.Moc w stopniach : 17 %


380 gr cukru rozpuścić z niewielką ilością wody i dodać kwasek cytrynowy 4,3 gr.
Następnie dodać pozostałą część wody tak by powstała ilość 0,5 litra.
Powstał nam roztwór cukrowy 0,5 litra.

Roztwór cukrowy wymieszać z 1 litrem soku owocowego.
Ilość nastawu wyjdzie nam 1,5 litra.
Użytkownik zbanowany od 30.IV.2009r.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Owocowe”