Przepis na polewę do mięs

Coś, co można łatwo i szybko przygotować na zagrychę.
Awatar użytkownika

Autor tematu
mydlo
150
Posty: 192
Rejestracja: niedziela, 11 sty 2009, 13:44
Krótko o sobie: najpierw napisalem o sobie referat, a po przeczytaniu go jeszcze raz stwierdzilem ze szkoda gadac hehe
Ulubiony Alkohol: Własnoręcznie zrobiony
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Post autor: mydlo »

Witam podzielę się sprawdzonym przepisem na polewę do schabu. Mięso przygotowujemy jak na pieczeń. Składniki Miód, brązowy cukier(najlepiej taki wilgotny w dotyku z melasą), ocet jabłkowy, gałka muszkatołowa, cynamon goździki w proszku.
Proporcje.
Miód 55%
Cukier 26%
Ocet 16%
Gałka 1%
Cynamon 1%
Goździki 1%

Opcjonalnie goździków możemy się pozbyć.

Przygotowanie:
Miód podgrzewamy do 50 stopni i rozpuszczamy w nim cukier, całość chłodzimy do jakiś 30 stopni i dodajemy ocet i przyprawy. Przed użyciem należy wszystko dobrze wymieszać bo zioła opadają na spód. Naprawdę warto
Pijmy pijmy bo sie sciemnia
alembiki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakąski Domowe”