Mój pierwszy zacier zbożowy.

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

Autor tematu
Diesel
50
Posty: 69
Rejestracja: czwartek, 28 kwie 2011, 16:42

Post autor: Diesel »

Witam, wiem że było miliardy takich tematów, ale nie wiem który z nich byłby dla mnie najlepszy. Planuję zrobić coś w rodzaju Jacka Danielsa, mam dostęp do śruty kukurydzianej (oraz innych zbóż). Warunki myślę, że mam korzystne, na poddaszu ok 30 stopni. O ile dobrze pamiętam Jack dawał 80% kukurydzy, a resztę żyta i słodu jęczmiennego.

Prosiłbym o jakieś proporcje, nastaw planuję zrobić w 40l beczce.

Pozdrawiam TDi
koncentraty wina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”