Mój dylemat z nastawem !

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
Rizo
10
Posty: 15
Rejestracja: środa, 21 lip 2010, 12:50

Post autor: Rizo »

Nastaw zrobiony tak jak zawsze czyli 1kg - 4l wody - 5dkg drożdże Banuni ! Tak jak zawsze ! Woda nie gotowana , bez innych dodatków , bez rurki , jak zwykle w balonie szklanym ! Pierwsze trzy - cztery dni reakcja burzliwa i balon gorący ! Następne trzy dni powolny spadek intensywności reakcji a po jeszcze dwóch - ustanie pracy ! Smak słodki , szampanowaty ale brak szumu świadczącego o bąblowaniu ! Słychać jedynie pojedyncze pykanie i na powierzchni utrzymuje się pianka !
Moje pytanie to - czy robić restart , jeśli tak to z jakiej ilości drożdży i czy wystarczą drożdze Babuni a jeśli nie to czy czekac aż zgorzknieje i gonić ? Jeśli ktoś z Was zechce laskawie poratować mnie radą prosze pisać na GG - 5581175 Z góry serdecznie dziękuję !
Ostatnio zmieniony niedziela, 5 gru 2010, 03:44 przez Wald, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj opcji "podgląd"
promocja
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”