KRUSZON PIWNY (składniki na 4 porcje)

Wszelkie przepisy na piwa domowe
Awatar użytkownika

Autor tematu
amator
50
Posty: 53
Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:32
Krótko o sobie: Produkuję amatorsko dobry destylat.
Ulubiony Alkohol: bimberek
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: amator »

Składniki:
  • cienko skrojona skórka z 1 cytryny;
    sok z 2 cytryn;
    1 łyżka cukru;
    1 szkl. wody sodowej;
    3,5 szkl. piwa (jasnego);
    2 łyżki wódki;
    0,5 szkl. wody;
    kilka liści mięty;
    szczypta gałki muszkatołowej;
    pokruszony lód;

Skrojoną skórkę, zgniecioną miętę i gałkę muszkatołową zalać wódką. Przykryć i odstawić na 20 min do naciągnięcia. Dodać wodę, sok z cytryny i cukier. Przecedzić i dodać lód, wodę sodową oraz piwo.
koncentraty wina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy na Piwo Domowe”