Witajcie . Mam mały dylemacik nad tym winem mianowicie chcę zrobić 50l wina , mniej więcej z takich proporcji
- 1kg hibiskusa
- 2kg rodzynek
- 100g czarnej herbaty
- 10kg cukru
i zastanawiam się czy mogę użyć do tego drożdży puriFERM MOCKBA. Jeśli mogę to czy muszę najpierw zrobić ogólny zacier 25l z pełną ilością cukru a dopiero później po ok 2 tyg czasu dolać pozostałe 50 litrów czystej wody czy od razu zrobić 50l. Mam tutaj mały dylemat. Proszę o pomoc i ewentualne wskazówki.
Pozdrawiam
Wino hibiskus
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Wino hibiskus
Próbowałeś poszukać info na ten temat? Bo wydaje mi się, że nie! Trzeba zapoznać się z ogólnymi zasadami wytwarzania win, a na forum jest nawet temat: http://alkohole-domowe.com/forum/wino-z ... t3483.html
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek