Witam, problem polega na tym ze po zabutelkowaniu wina pojawił się jakiś biały pył, który osadza się na dnie (raczej nie są to obumarłe drożdże).
Wygląda tak jakby cukier - biorę to w palce, lecz się nie "rozciera" (kruszy).
Wino gronowe było zlewane 2 razy (wino mocne i wytrawne, zakończona fermentacja).
Co to może być?
Biały (pył?) w butelce
-
- Posty: 5376
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 666 razy
- Kontakt:
Re: Biały (pył?) w butelce
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"