Pierwsza psota - kilka pytań

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Awatar użytkownika

Autor tematu
lysy0204
5
Posty: 9
Rejestracja: niedziela, 15 cze 2014, 18:31
Ulubiony Alkohol: byle sponiewierało
Podziękował: 1 raz

Post autor: lysy0204 »

Witam.
Jestem po pierwszym pędzeniu cukrówki.
Sprzęt zaściankowy, ale do zimy musi wystarczyć.
Z racji wieku nie jestem jeszcze za robieniem super czystego alkoholu a bardziej "byle sponiewierało" :P
Fota sprzętu w załączniku.

Kana 12litrów - wlewam 8 litrów sklarowanego zacieru.
Wszytko do 82 stopni brałem jako płyn do spryskiwaczy (150ml) - za dużo?
Gotowanie całości do 5godzin - powiem szczerze ,że nie chciało mi się czekać więcej.
odbieram do 55-60% urobku - za mało??
Grzeję to od razu do 90stopni a po 2godzinach do 92- opary mniemam ,bo termometr u góry.
Psota wychodzi po zlaniu wszystkiego do jednego naczynia ponad 70% z czego jestem bardzo zadowolony.
Dodałem trochę mięty i czuć jej posmak. Żadnej woni "bimbru". Wszyscy co smakowali są zszokowani jakością pierwszego mojego psocenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Alkoholicy są dla Mnie niczym...... niczym Bracia
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”