Witam, jestem tu nowy, a od niedawna zacząłem moją zabawę z wyrobem domowych alkoholi (do tej pory ograniczałem się jedynie do degustacji). Prywatnie wykonuję zawód medyczny (żeby niepotrzebnie nie wchodzić w szczegóły na tym stwierdzeniu poprzestanę), a hobbystycznie zajmuję się dodatkowo ziołolecznictwem. Bakcyla do domowych trunków sprzedał mi mój dobry kolega z pracy który sam wytwarzał i częstował, a ja będąc pod wrażeniem jego produktów postanowiłem sam spróbować. I jak to bywa człowiek żeby się rozwijać musi obracać się w kręgu ludzi o podobnych zainteresowaniach stąd moja obecność tutaj na forum.
Wszystkich serdecznie witam i pozdrawiam.
tobiasz83
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 2913
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
Autor tematu - Posty: 4
- Rejestracja: poniedziałek, 22 sty 2018, 23:00
- Krótko o sobie: Człowiek renesansu
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
Re: tobiasz83
He he, dobrze celujesz kolego na początku błysnęła w głowie myśl o robieniu po prostu bimbru ale po ostatnich próbach okazalo się ze wytwarzany alkohol jest bezzapachowy i wysoko procentowy dlatego poważnie myślę o robieniu ziołowych nalewek ale z tym zaczekam do wiosny na świeże zioła. Z suszu nie zawsze udaje sie wytrawić to czego się oczekuje.
-
- Posty: 2913
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: tobiasz83
W swojej apteczce stosuję nalewy z żywokostu, wrotycza, pędów sosny, zielonych orzechów włoskich, berberysu, kwiatów bzu czarnego, propolisu, kwiatów i owoców głogu, kasztanów i jeszcze sporo innych, które tak jednoznacznie zdrowotne już nie są
Myślę, że dasz jakieś przepisy.
Myślę, że dasz jakieś przepisy.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
- Posty: 2913
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy