Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witajcie, Po stosunkowo delikatnej zimie nastały siarczyste mrozy. Spółdzielnia mieszkaniowa tak się z tego powodu ucieszyła, że kaloryfery w naszym mieszkaniu są nie do dotknięcia... nad największym z nich stoją moje dwa 54 litrowe dymiony z nastawem. I stało się jeden się zwyczajnie przegrzał nastaw na T3 stoi jest klarowny po tygodniu i słodki około 7 Blg. Zwykle zajmowało mi to około 4 tyg tym razem już koniec; nastaw klaruje się. Czy można do niego dodać jeszcze raz drożdże czy szkoda zachodu i puścić to na rurki?? Dzięki wielkie za odpowiedzi i pomoc Bzymek
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
Witam, Jesienią często puszczam przez kolumnę wino z winogron mojego Teścia, które też ma dość wysokie Blg około 5 ale zacny trunek powstaje. Jest szansa, że z tego "sparzonego" nastawu coś wyjdzie? Bzymek
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
Witam Moje nastawy po zastopowaniu niezależnie od poziomu blg po destylacji prawie zawsze wracają do beczki. Są dosładzane drożdżowane i wtedy praktycznie zawsze przerabiają dużo szybciej na poziom -2 blg.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości