Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam Che się pochwalić jak mi wyszła zbożówka. Z 45l wsadu wyszło mi 5,5 litra 55% alkoholu. Alkohol jest mocny w smaku i zapach ma podobny do piwa "PORTER". A co do przygotowania zacieru to radze grzać wodę do 100*C, i wlać część enzymu upłynniającego. i powoli wsypywać śrutę( w instrukcji jest aby śrutę wsypać w temp 80*C), ale temp szybko spada i grzejąc do 100, istnieje ryzyko przypalenia. A tak robi się szybko i sprawnie. Teraz robię nastaw z kukurydzy, tylko zostawiam sam płyn do fermentacji bez śruty. Zobaczymy wynik teraz ma zacier ma 22 blg, wiec myślę że coś z tego wyjdzie
Więc tak to wygląda. Naprawdę da się po spawać zwykła spawarką. Wygląda to następująco, tylko jest jedno ale, trzeba spawać rurkę od dołu. Ponieważ otwarty łuk topi ją bez problemu. Nie jest to trudne (ale sprawia dużo frajdy). Elektrody kosztują 2.20, a materiał czyli rurka i blaszka 4.30, więc taniej się nie da.
Ten fitting jest z drobnym gwintem, czy z tym grubym? Z jakiego browaru jest ten keg?
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Jak Ci się nie chce fotek robić, to po prostu porównaj ze zdjęciem z tamtego tematu i dopisz jaki to keg. Z góry dzięki!
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Zrobienie fotek to nie problem. Tylko że ja jestem w Gdańsku, a nie w domu. W domu będę w poniedziałek, to jak beczka dalej będzie w domu, to zrobię zdjęcie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości