Mi keg 30-tkę rozgrzewa przez 50 - 60 minut. A dalej to i tak muszę mocno redukować gaz, bo mi by zalało kompletnie kolumnę.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Mi ten taboret zagrzał kega 50L z 40 L nastawu w 70 minut. Tylko podczas destylacji temperatura stanęła na 84 stopniach i nie chce iść w górę ,termometr jest w kegu. Zacząłem odbierać 90% po 5 L spadło do 70% a temperatura dalej 84.
Ja jak grzałem pierwszy raz tym taboretem to dolny rant kega aż świecił, za pokrętłem jest tabliczka znamionowa, która zasłania otwór. Odsłoń otwór to uzyskasz pełną moc.
kolego DAARK, na maksa odsłoniłeś tabliczkę znamionową?? Też mam taki taborecik, ale na razie grzałem swój szybkowar 9l i destylacja przebiegała bezproblemowo w przyszłym tygodniu będzie mój pierwszy raz z kolumna )))) trochę wazeliny muszę naszykować
______________________________________________________________________ Od dnia, kiedy strzałą trafił we mnie amor W sercu mam psocenie a w żyłach etanol
Ta „tabliczka” od początku swobodnie „chodziła”. Początkowo się bałem odsłaniać ten otwór, obecnie jest maksymalnie odkryty. Przy zamkniętym otworze płomień był jakby zduszony, po otwarciu dostał wigoru. Co do rantu kega nie obcinałbym go, lepiej stoi na taborecie i chyba dzięki niemu płomień nie myszkuje po bokach beczki tylko ogrzewa dno. 25 litrów grzeje 40 minut.
Miałem okazje znowu psocić z taboretem ale przy odpalaniu płomień jest wciągany. Zassało mi 3 razy płomień i dopiero udało się normalnie odpalić palnik. Gdy już odpalę to za każdym razem zapalam go bez zarzutów. Jaki jest mój błąd przy odpalaniu na zimnym taborecie ,proszę o rade?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości