Światło padające na balon przyczyną pogorszenia smaku?
-
- Posty: 74
- Rejestracja: niedziela, 15 mar 2015, 23:15
- Krótko o sobie: Adres BitMessage: BM-2cXXZ6g6xhfqMaNwCV68oLeuSZQsRQaVun
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Miałem podobny problem ze swym pierwszym wińskiem. Przed zlaniem miało przyjemny aromat i smak (choć robiłem je z syropu do herbaty - wkrótce mam zamiar wypróbować lepsze surowce), czuć było miły zapach drożdży, ale jakiś czas po zlaniu było jakieś takie bez wyrazu. Stało raczej w cieniu, ale być może niezbyt silne oświetlenie też mogło spowodować niekorzystne reakcje chemiczne. Być może oprócz tego nie zabezpieczyłem go dostatecznie dobrze przed utlenianiem.
Wczoraj Moskwa, dziś Bruksela
Suwerenność nam odbiera!
Suwerenność nam odbiera!