Światło padające na balon przyczyną pogorszenia smaku?

Jabłka, wiśnie, czereśnie, porzeczki czerwone i czarne, gruszki, śliwki, truskawki ...
Awatar użytkownika

Chlniencie
50
Posty: 74
Rejestracja: niedziela, 15 mar 2015, 23:15
Krótko o sobie: Adres BitMessage: BM-2cXXZ6g6xhfqMaNwCV68oLeuSZQsRQaVun
Podziękował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Post autor: Chlniencie »

Miałem podobny problem ze swym pierwszym wińskiem. Przed zlaniem miało przyjemny aromat i smak (choć robiłem je z syropu do herbaty - wkrótce mam zamiar wypróbować lepsze surowce), czuć było miły zapach drożdży, ale jakiś czas po zlaniu było jakieś takie bez wyrazu. Stało raczej w cieniu, ale być może niezbyt silne oświetlenie też mogło spowodować niekorzystne reakcje chemiczne. Być może oprócz tego nie zabezpieczyłem go dostatecznie dobrze przed utlenianiem.
Wczoraj Moskwa, dziś Bruksela
Suwerenność nam odbiera!
promocja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Owocowe”