Tytuł: Sterowanie mocą grzania za pomocą ściemniacza do lampy.
Napisane: wtorek, 8 mar 2011, 16:26
Witam wszystkich bimbroexpertów. Pytanie odnośnie sterowania mocy grzałki czy taki ściemniacz do lampy się nadaje proszę o odpowiedz i z góry dziękuje. PS. dodam tylko że wkładam go do gniazdka a z przodu wchodzi wtyczka od grzałki dzięki
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Nadaje się, o ile moc grzałki i ściemniacza są podobne. Po stronie wtyczki powinny być parametry (myślę że max. 400 watt) ściemniacza. Pewnie 500watt grzałkę podoła uciągnąć.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Grzałka mocy 2000W, a ściemniacz 400W. No jeśli to nie pociągnie, to co zastosować? W Polsce to allegro i bez problemów, ale na wyspie to juź problem znaleźć odpowiedni regulator.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Czyli jak myślałem. Wyrwij regulator mocy z odkurzacza 1500Watt. Powinien działać. Myślę że jakiś stary odkurzacz na wyspach się znajdzie. Grzałkę zamiast silnika i osłoń to czymś żeby nie pokopało!
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Tytuł: Re: Sterowanie mocą grzania za pomocą ściemniacza do lampy.
Napisane: czwartek, 10 mar 2011, 11:05
Wielkie dzięki za pomoc. Będę walczył z odkurzaczem. Niech moc będzie z Wami. Jeszcze nie raz się odezwę po pomoc, bo zakupiłem nowy sprzęt i czekam na dostarczenie.
Ostatnio edytowano czwartek, 10 mar 2011, 11:18 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
Napisane: środa, 6 lip 2011, 06:27
To ja się podepnę pod temat odkurzacza. Ma grzałkę 2000W i czy taki regulator mi ją pociągnie gdy nim skręcę grzałkę np.do połowy przez 3-4 godz. Odkurzacz miał napis 1500W. Może któryś z kolegów elektroników mi coś podpowie. Ten radiator na zdjęciu mogę wymienić na większy np. od procesora komputerowego-chyba nie zaszkodzi.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Napisane: środa, 6 lip 2011, 17:32
Gdzie na tych wyspach mieszkasz? Ja robiłem sam regulator i mi zostały części, mogę zrobić i dla Ciebie. Części dużo nie wyniosą a masz lepszy regulator niż sprzedaje RS.
______________________________________________________________________ Kto pije - nie błądzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości