Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam jak zwykle ja i moje problemy:/ Wiec tak mam grzalke 2000 i 1400 czy to dobry zestaw czy nie, i kolejne jaki kupic termoregulator badz termostat badz jakies inne ustojstwo do sterowania nimi? A oczywoscie zapomnialem dodac za na 30l nastawu to ma byc
Moim zdaniem jeden jak i drugi powinien się nadawać z tym że musiałbyś jakiś radiator założyć, ale może ktoś bardziej doświadczony potrafi określić który układ lepszy.
Witam jak zwykle ja i moje problemy:/ Wiec tak mam grzalke 2000 i 1400 czy to dobry zestaw czy nie, i kolejne jaki kupic termoregulator badz termostat badz jakies inne ustojstwo do sterowania nimi? A oczywoscie zapomnialem dodac za na 30l nastawu to ma byc
witam kolegę i kolegów sam jestem nowicjuszem i mam taki sam problem czym grzać? do tej pory używałem maszynki elektrycznej, ale bardzo długo szło podgrzewanie i najchętniej zamieniłbym na coś innego ,na pewno najlepsze były by grzałki ,bo nie było by nie potrzebnych strat, kwestia tylko regulacji temperatury byłem gotowy zakupić wymieniony regulator prądu ,ale rozmawiałem z gościem ,elektronikiem który stanowczo mi odradzał regulatory zamieszczone w linkach,a ponieważ sam się na tym nie znam mam problem ,jakby któryś z forumowiczów miał sprawdzony system regulacji byłbym wdzięczny widziałem na forum że już ktoś takie owo stosuję ,ale chciałbym mieć pewność że naprawdę do dobrze działa co by się nie potrzebnie narobić z pozdrowieniem nowy psotnik
używam dokładnie takiego jest on przeznaczony do 2.5kw tak że musisz wziąć to pod uwagę. ( Jest to regulator do samodzielnego złożenia tak że jeżeli nie znasz się za bardzo na elektronice poproś elektronika żeby Ci to złożył lub kup układ złożony )
Miałem parę problemów które opisywałem na forum zamieściłem również zdjęcia aparatury i złożonego regulatora
Łatwo sprawdzić działanie regulatora podpinamy żarówkę 100 W i widać jak ładnie się ściemnia i rozjaśnia gdy sterujemy potencjometrem.
Swój zakup konsultowałem z paroma osobami tak że raczej źle by mi doradzili, a co do termostatu lub podobnych rozwiązań całkowicie się nie nadają ponieważ temperatura zacieru musi stale rosnąć i nie można doprowadzić do wyłączenia grzałek, a termostat zagrzewa zacier do danej temperatury i wyłącza grzałki. Może Twój elektryk nie został poinformowany o tym zjawisku ( mój też polecał termostat ale jak mu powiedziałem o co chodzi stwierdził że nic lepszego niż ten regulator nie wymyśli się )
Jeżeli chcesz mogę Ci za darmo taki układ zlutować (pokryjesz koszt zestawu i wysyłki w dwie strony).
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
A myślicie że to podejdzie do małej kuchenki elektrycznej (bo moja niestety nie ma regulacji mocy). Oczywiście zlutować układ samemu to nie problem. Schemat i opis w sieci
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Gdyby okazało się, że kuchenka ma większy pobór to występuje taki układ przystosowany do 3 czy 3.5 kw, ma trochę grubsze ścieżki, o ile się nie mylę sprzedawca u którego ja kupowałem ma takie w ofercie
witam .długo mnie nie było ,ale tak jakoś wyszło , chciałem się odnieś do grzania grzałkami i ich regulowania ,bo sam miałem wątpliwości teraz nie mam ,zakupiłem regulator na allegro (58 zł.)zmontowałem go i dołączyłem do grzałki 2200 wat,zbiornik mam 30 sto litrowy ,wszystko pięknie pracuje grzałka bez problemu podgrzewa około 25l - 28 l nastawu około godziny a psota leci 40 min. litr, oczywiście mniej więcej ,nie ma żadnego problemu ze stabilizacją ,nie wiem na ile grzań mi ta grzałka wystarczy ,ale po trzech psoceniach na razie wszystko z nią ok. Tak że naprawdę ten układ polecam ,nie polecam natomiast maszynki elektrycznej jeszcze tym bardziej z termo regulatorem miałem takową, kompletna porażka ,leciało ,bo leciało ale czas psocenia i stabilizacja układu beznadzieja przy najmniej u mnie,tak że jak by ktoś się zastanawiał czym grzać to jeszcze raz polecam układ grzałka- regulator przy najmniej do małych nastawów pozdrawiam młody psotnik
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości