Witam. Jestem zainteresowany destylatorem Starowar Midi 30 Plus mam zamiar destylować głównie cukrówki oraz owocówki. Niem mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie. Proszę o radę czy ten zestaw jest wart 1100zł, czy może w tej cenie kupię coś lepszego? link do strony producenta:
link : http://destylacja.com/pl/p/DESTYLATOR-MIDI-30-PLUS/8
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Kupisz. To prosty aparat CM, da się to złożyć za ułamek tej kwoty. Da się to też zlecić za mniejsze pieniądze.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Kolumna rektyfikacyjna o długości 100cm z wypełnieniem spiralnym posiada
· około 7 półek teoretycznych.
100cm wypełnienie spiralne - to chyba chodzi o zmywaki. a może i nie bo 7 półek teoretycznych to bardzo mało na 100cm, chyba że to sprężynki z długopisu.
100cm wypełnienie ze zmywaków - i masz 96%. Szukaj dalej, lub zrób sam. Pozdrawia
Ostatnio edytowano czwartek, 27 paź 2011, 18:22 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
@Ksander - odpowiedź z PW Witam! O aparacie Lm/Vm (rysunek, budowa krok po kroku ze zdjęciami, proces rektyfikacji i osiągi) wszystko jest w temacie "Gobo buduje aparat - Bokakob Lm/Vm" i w temacie "Gobo rektyfikuje na Bokakobie Lm/Vm" System Lm może funkcjonować samodzielnie bez systemu Vm, łatwiej go prowadzić i produkt nie jest absolutnie gorszy. Natomiast sam Vm bez systemu Lm nie daje możliwości kropelkowego odebrania przedgonów i to go jako samego dyskwalifikuje. Może funkcjonować tylko w połączeniu z Lm. Budowa samego Lm będzie duzo tansza od połaczonego z Vm. Ja zaprzestałem zupełnie z korzystania z opcji Vm na moim aparacie. Co do cen miedzi to one z miesiąca na miesiąc się zmieniają - drożeją. Aparat z miedzi jest droższy niż z kwasówki, ale za to można go wykonać samemu mając jako takie pojęcie o lutowaniu. Pozdrawiam, Gobo
Ostatnio edytowano sobota, 29 paź 2011, 11:15 przez gobo, łącznie edytowano 1 raz
Ależ kto tak powiedział że VM-em nie można odebrać przedgonów. Oczywiście że można, nie można natomiast odbierać pogonów, dlatego że system VM przestaje funkcjonować od 96-97 stopni w zależności od czułości termometru.
Jeśli miałbym wybierać (w podobnej cenie) to CM czy LM. Mogę mieć używany Starowar Midi 30 plus za 800zl z taboretem gazowym, czy lepiej kupić nowy LM za jakieś 1000zł (alledrogo.pl)?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości