Tytuł: Re: [eksperyment] Sprawdzenie samogonu za pomocą chromatografu
Napisane: czwartek, 23 lut 2012, 15:29
Szanowni koledzy. Widzę, że zaprezentowanymi wynikami rozpętałem burzę (mózgów) więc napiszę to tylko raz i ostatni. Nie było moją intencją prezentując te wyniki, porównywanie systemów i udowadnianie, który jest lepszy. Koledzy pokrec i szybki999 chyba trochę przeginacie w kombinowaniu "co autor miał na myśli" Prezentując wyniki, chciałem tylko pokazać jak czysty i dobry destylat można uzyskać na różnych systemach, z różnymi wypełnieniami i z różnego wsadu bez porównywania czegokolwiek KONIEC, KROPKA @Kol.szybki999, jak będziesz miał taką kolumnę to wtedy możesz dyskutować, wyśmiewać i obalać wyniki. Na razie proponuję abyś ochłonął z deczka.
Cytuj:
Następne pytanie: jaki regulator mocy był używany? Jakaś cyfrówka sterowana komputerem z ustawianiem mocy z rozdzielczością 0,0001%, czy taki zwyczajny, na potencjometr? Czy był używany e-ARC?
Na LM-ie używany był zwykły regulator na triaku i potencjometrze od kol. Zygmunta
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Tytuł: Re: [eksperyment] Sprawdzenie samogonu za pomocą chromatografu
Napisane: piątek, 24 lut 2012, 22:19
radius napisał(a):
@Partyzant, a jaką gorzałę ze sklepu mam dać na aparat, bo ja lubię (z konieczności ) Pana Tadeusza
Jaka by nie była, ważne aby była sklepowa... Coś mi chodzi po mózgu , że nie będzie kolorowo
______________________________________________________________________ ...Dobro piszą na wodzie, zło ryją w kamieniu... Jeśli coś się powtarza to przestaje być zbiegiem okoliczności...Diabeł kocha ignorantów...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości