Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Spirytus którego producenta polecacie do nalewek?
Napisane: piątek, 9 kwi 2010, 12:04
Witam!
Latem (wtedy niestety dopiero będą wiśnie;) ) będę robił wiśniówkę. Postanowiłem zrobić wg przepisu z Wikipedii, wydaje się "porządny". Do rzeczy: na rynku jest wiele różnych spirytusów, czasem ceny różnią się znacząco - który wybrać, jaki jest najlepszy, najczystszy? Np. Polmos Warszawa robi rektyfikowany, luksusowy 96%, ale jest sporo innych, są inne Polmosy, skąd wiedzieć, że kupiony będzie najsmaczniejszy. Macie opinie co do różnych producentów? A przy okazji drugie pytanie - jakiej wody użyć do nalewki? Mineralnej, przegotowanej dodatkowo a może destylowanej?
Pozdrawiam.
______________________________________________________________________ Pozdrawiam, Kerry omnia mea mecum porto
Tytuł: Re: Którego producenta spirytusu do nalewki?
Napisane: piątek, 9 kwi 2010, 14:18
Robiłem tę nalewkę z Wikipedii. Wychodzi słodkawa trochę, ale bardzo dobra. Po roku leżakowania jest wysmienita. Tu nie jest forum od reklamowania sklepowych wyrobów - one sa z definicji do niczego. Znaczy - jakiego byś Polmosa nie użył - nie poczujesz różnicy między nimi. Tyle, że będzie drogo i mało. No, ale jakbyś miał budować kolumnę, żeby zrobić sobie ten litr spirytusu, to lepiej kup sklepowy. Jakikolwiek. Chyba, że chcesz czegos więcej i Cię stać na to, żeby dołożyć do tego interesu a potem pić z satysfakcją gwarantowaną. Wtedy jest sens inwestowania jakiegos tysiąca zł. i własnej robocizny.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Tytuł: Re: Spirytus którego producenta polecacie do nalewek?
Napisane: poniedziałek, 26 wrz 2011, 21:56
Kerry napisał(a):
Hmmm, tak patrzę i widzę, że to był mój pierwszy post. Jakże inaczej teraz podchodzę do tematu.
Nie urodził się taki co by wszystko wiedział, jedynie Chrystus i Profeci ale oni mieli ftyki
______________________________________________________________________ ...Dobro piszą na wodzie, zło ryją w kamieniu... Jeśli coś się powtarza to przestaje być zbiegiem okoliczności...Diabeł kocha ignorantów...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości