Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tak jak obiecałem koledze Kucykowi zamieszczam fotki mojego destylatorka. Spawy nie są pierwszej jakości (sam spawałem). Keg 30l, wmontowane dwie grzałki 2000W i 1400W, kolumna z rury nierdzewnej Fi 60mm i wysoka na 60 cm, wypełniona od dołu do samej góry wiórami z nierdzewnymi, trzy zimne palce z rurki Fi 12mm, odstojnik, chłodnica z trzymetrową spiralą - kupione na allegro.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
He, i zobaczcie: można w domowych warunkach zbudować porządną aparaturkę? Jak widać można. Prostota i funkcjonalność w jednym. Kolega Speed wie co robi!
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Bardzo proszę, np. dzisiaj nastawiałem 25l i z tego wyszło mi 5 litrów o mocy 89% .
Kiedy mnie do takich wyników Z czego robiłeś nastaw @Speed Chętnie wypróbuję
______________________________________________________________________ Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej... Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Zauważ Lukstir że Kolega Speed ma jednak kolumienkę z wypełnieniem o wysokości 60cm. To dlatego ta moc jest z nim. Na pot still'u takich rezultatów nie osiągniesz nawet za drugą destylacją...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
@Kucyk, codziennie oglądam wiele kegów, kolumienek, mini stillów z Cu, KO i poprostu czasem czuję się jakbym już go miał. Niesamowite wrażenie odniosłem oglądając to cacko post25280.html#p25280 @Radiusa. Już nie mogę się doczekać takich efektów w swoim domku.
______________________________________________________________________ Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej... Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Sporo, twój nastaw - zacier musiał mieć 20% - jak tego dokonałeś?
Odliczając podpałkę (przedgony) i smrody (pogony) to kolega ma racje. Jednak myślę że to była druga destylacja. Wtedy wszystko by się zgadzało
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości