Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Spróbuj tak poprowadzić proces, żeby była wyższa, może się uda. Musisz napisać ile masz tam zmywaków i ile wazy jedna sztuka. Alkoholomierz sprawdzałeś? Woda w 20C pokazuje 0?
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Zmywaków około 260gram\litr nie wiecej , mają być równo upchane jeżeli masz z upychaniem kłopot to potnij zmywaki na kawałki 1cm wtedy zasypiesz kolumnę i będzie zawsze dobrze. Za dużo wody idzie do góry, czyli źle spływa lub zalewa od dołu.
Alkoholomierz niby dobry. Teraz jakoś się udało ustawić temp. stabilna w miarę bo od 77.0 do 77.2 niby się trzyma ale mocy dalej kiepsko 92-93% . Trochę dziwi mnie tak niska temp. czyżby mój termometr aż tak oszukiwał, chyba że faktycznie od pogody to zależy.
Jeśli będę miał dobrą wagę to jak mam obliczyć ile dać zmywaków . w kolumnie mam dwa rodzaje większe i mniejsze. Wysokość na wypełnienie zmywakami to 120 cm. Średnica rury 60.3 . Czyli ile ma mi wyjść w gramach tych zmywaków to bym wszystkie zważył na tę wagę i potem pociął na te małe kawałeczki.
Prosta matematyka się kłania- policz sobie objętość rury w litrach i daj tyle zmywaków, żeby było 250-260g/l. Na Lidlowskich zmywakach wychodzi około 11 sztuk na litr.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości