Spadająca moc spirytusu - Aabratek

Otrzymywanie spirytusu z wykorzystaniem kolumn rektyfikacyjnych.
Awatar użytkownika

Autor tematu
dombo86
50
Posty: 81
Rejestracja: piątek, 19 wrz 2014, 19:22
Ulubiony Alkohol: Whisky
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Post autor: dombo86 »

waldi48 pisze:Pomijam sposób prowadzenia procesu i skazań termometru, dla mnie jak to już koledzy Ci pisali wymień miernik - dlaczego? - zauważ że w pewnych odstępach czasu wskazania idą ci w dół, dla mnie ewidentnie miernik do wymiany pod warunkiem że że jest tak jak piszesz iż proces prowadzisz za każdym razem identycznie.
Ale to akurat najszybciej zweryfikuję, wkładając miernik do sklepowego spirytusu i się okaże, czy jest walnięty czy nie.
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Autor tematu
dombo86
50
Posty: 81
Rejestracja: piątek, 19 wrz 2014, 19:22
Ulubiony Alkohol: Whisky
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Re: Spadająca moc spirytusu - Aabratek

Post autor: dombo86 »

Kierując się waszymi radami wysypałem sprężynki i je na nowo wsypałem. Faktycznie musiały być ubite w którymś miejscu. Wsypanie ich na nowo dało pozytywny efekt: 94 Volt wróciło jak na początku. Jak dla mnie problem rozwiązany. Dzięki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja metodą reflux ratio”