Smart still - warto?

Zbiór podstawowych wiadomości dla początkujących destylerów.
Awatar użytkownika

rekinek
50
Posty: 89
Rejestracja: piątek, 9 paź 2015, 01:34
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Post autor: rekinek »

I tu się Tobą zgodzę .Badania badaniami ale żeby gębie smakowało -to jest badanie :D
alembiki

wicher__91
1
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek, 24 gru 2012, 13:30
Re: Smart still - warto?

Post autor: wicher__91 »

Witam panowie przypne się do tematu . Jaki sprzęt wybrać na pierwszy? Chodzi mi o spirytus . Najprostszy w obsłudze żebym niczego nie "spsocił".

lukaszcz
30
Posty: 40
Rejestracja: poniedziałek, 16 sie 2010, 21:13
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: Smart still - warto?

Post autor: lukaszcz »

Witam. Tez zmagałem się z takimi samymi problemami ja Ty. Moim zdaniem wszystko co można osiągnąć w niewielkiej kuchni i na kuchence gazowej to:
http://alkohole-domowe.com/forum/topic3591.html

mark135
1
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek, 1 sie 2016, 16:37
Podziękował: 4 razy
Re: Smart still - warto?

Post autor: mark135 »

Czesc rkarolek, ja tez szukam smart stilla, napisz czy go kupiles. Smart still markowy kosztuje okolo 180 funtow ja znalazlem za 46. Napisz co w nim pedzisz, ja mam nastawy wina komercyjne merlot, cabernet, kupione po znizce w tesco. Pojemnik ma 4litry czyli mozna tam wlac okolo 3.6 litra wynik koncowy powinien byc okolo 0.7 litra powyzej 60 proc . Mam refraktometr do swoich celow. Czy stosujesz jakis dimmer czy pedzisz na zywca. Jak uszczelki? Podobno bardzo szybko sie zuzywaja. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pierwsze Kroki”