Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Tytuł: Re: Siatka miedziana - ile metrów bieżących
Napisane: czwartek, 24 mar 2011, 06:13
Wald napisał(a):
Jeśli siatka jest z drutu 0,5mm to ma grubość 1mm. W końcu jeden drut leży na drugim. Na jeden zwój 2X1mm grubości=2mm. Zwój jest z jednej i drugiej strony.
Wald, z tym 1mm to nie do końca, bo przy ciasnym zwijaniu część drutów "zakleszczy się" (trafi między siebie). Także wyliczenia, jak pisałem, będą tylko przybliżone. Można jednak tymi danymi się podeprzeć i kupić zbliżoną ilość (najlepiej z małym zapasem). Z wzorku w miom poście wyżej wyszło dokładnie 2,05m.
wald napisał(a):
gotiger napisał(a):
Zwijałem po złożeniu na pół - mieści się akurat.
Tobie do mniejszej średnicy weszło Ci 2,4 mera! Musiała być cieńsza!
Wydaje mi się, że cieńsza dużo nie była - jak będę czyścił za jakiś czas (czyściłem kilka dni temu) to ją zmierzę. Możliwe, że miała jednak np. 0,3mm - nie pamiętam, bo kupowałem dawno temu (zanim zmontowałem do końca swój sprzęt). Ja zwijałem to baaardzo ciasno - tak sobie założyłem ze względu na to, iż przyjąłem niższą wysokość wypełnienia miedzianego. Zwijanie zajeło mi sporo czasu (w trakcie miałem sporo poprawek), ale przepustowość jest i tak bardzo duża.
Napisane: poniedziałek, 13 cze 2011, 14:37
witka, ile i jaką siatkę kupić aby zrobić katalizator miedziany do rury 60,3 ? Na allegro są różne i proszę o pomoc np ile takiej i czy będzie dobra: siatka miedziana o wymiarach 10x100cm i grubości drutu 0,2mm, oczka ok. 0,30mm ???
Napisane: wtorek, 19 lip 2011, 21:18
Trochę za drobna. Przy ciasnym zwijaniu może przytkać kolumnę. A luzując zwoje nie wyjdzie równo. Wymieniłem to na taką z drutu 0,5 i oczku 1x1mm. Jest wystarczająco gęsta i nie ogranicza przepływu. 0,5 m2 płaciłem 60 zł.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości