Sake a ryżowiec pospolity

Wina, które wykonuje się porą, gdy nie ma łatwego dostępu do świeżych owoców i soków...

Zbyszek T
200
Posty: 248
Rejestracja: sobota, 2 lut 2013, 08:38
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 32 razy

Post autor: Zbyszek T »

Koledzy, wino ryżowe to wino raczej do szybkiego wypicia. Tzn. 1-3 lata. Z samej swojej zasady istnienia, jest to wino proste, łatwe, szybko się klaruje i dojrzewa a przy tym jest bardzo smaczne :)

PS. Po odlaniu wina od ryżu i rodzynek, wino dajemy do klarowania, a do tych pozostałości woda + cukier i jest super nastaw na destylat :)
koncentraty wina

shapp
5
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek, 10 mar 2014, 17:20
Re: Sake a ryżowiec pospolity

Post autor: shapp »

Wiem że temat z przed roku ale... wiele opinii jest takich że ryżowiec najlepszy jest po roku leżakowania później traci na wartości. A tu taka niespodzianka no miło usłyszeć bo ja w większości nastawiam ryżowe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Różne”