Hahaha. Naprawdę bardzo orginalna aparatura. Niezbyt duża wiedza z zakresu destylacji, czy rektyfikacji. Założony jest tylko odstojnik i to tylko jeden. Nie ma deflegmatora i .... Całość zrobiona jest bardzo fachowo i starannie pod względem technicznym. Czekamy na inne fotki. Mirek.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Nie chce tworzyć nowego tematu, bo mam proste pytanie. Chce dopiero zacząć pędzić bimber i mam już cały sprzęt, oprócz odstojnika, dlatego mam 3 pytania co do niego. 1. Jak uszczelnić odstojnik, żeby alkohol nie ulatniał się? (Nie chcę ciastem.) 2. Które słoiki słoiki są lepsze, dłuższe czy szersze? 3. Czy izolować odstojnik? Proszę o szybką odpowiedź, bo chce się jak najszybciej zabrać do destylowania i picia .
Kolego tak sobie sprawdziłem Ty masz 14 lat więc chyba na razie powinieneś powinieneś zostać specem od j. polskiego albo matematyki!!!!!!!
Mam nadzieje ze koledzy mnie poprą.
Ps.Twoje pytanie znajduje się w niewłaściwym temacie jeśli chcesz tutaj sie czegoś dowiedzieć powinieneś przestrzegać regulaminu strony. I pamiętaj ze pośpiech jest bardzo marnym doradcą.
pozdrawiam $moltriX
______________________________________________________________________ Ciężką pracą i wytrwałością do celu!Co nas nie zabije to wzmocni.
Kolego tak sobie sprawdziłem Ty masz 14 lat więc chyba na razie powinieneś powinieneś zostać specem od j. polskiego albo matematyki!!!!!!!
Mam nadzieje ze koledzy mnie poprą...
Ja rowniez mam mieszane uczucia. Przez chwile nawet zastanawialem sie nad celowoscia uczestnctwa w forum??? Coz, sumienie tez ma prawo sie odezwac. Napisalem nawet do wodza PW w zwiazku z moimi watpliwosciami i... chyba kilka wnioskow wyciagnalem.
Nie jestesmy w stanie kontrolowac kto czyta forum...!!!, wiec wazmy kazda nasza wypowiedz aby szerzyc kulture "alkoholi domowych" a nie powodowac zachety "prymitywnego zachlewania ryja"
Uczmy sztuki "wypalania" trunkow, bo to wiedza i tradycja pokolen a nie sposob na "tanie zachlanie".
Szanujmy wsrod mlodych ped do wiedzy ale hamujmy glupote. I tak co bysmy nie zrobili to madry zalapie a glupi zle uzyje.
Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Witam. Koledzy , na takim sprzęcie w Libanie produkuje się słynny ARAK. jest to destylat winogronowy o anyżkowym posmaku. Co najlepsze to to ,że można produkować go sobie w domu.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości