rozcieńczanie do 2 destylacji

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.
Awatar użytkownika

robert4you
950
Posty: 951
Rejestracja: środa, 30 mar 2016, 18:43
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 134 razy

Post autor: robert4you »

Cieżko zgadywać bo nie wiemy co masz w tej wodzie. Na jakiej podstawie twierdzisz że nadaje się do picia? Wykonaj test na małej ilości to się przekonasz.
************************************************************************
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5376
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 666 razy
Kontakt:
Re: rozcieńczanie do 2 destylacji

Post autor: Zygmunt »

No cóż, glony w 40% raczej nie przeżyją:) Jeżeli jest to woda z wodociągu, to musi być badana. Możesz też sprawdzić jej parametry u dostawcy wody- jeżei ma niską mineralizacje, możesz śmiało rozcieńczać. Jeżeli wysoką- jest ryzyko zmętnienia.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”