Tytuł: Psotnicy! Grunwald 1410 - 2010. To wymaga uczczenia!
Napisane: piątek, 19 mar 2010, 10:05
Vitam wszystkich! Podglądam tę stronę latami. Jak młode dziewczę w kąpieli. Odważyłem zarejestrować się chyba pod koniec 2009 roku kiedy nie mogłem czegoś tam doczytać. Mam wiadomość, że nie uda mi się samemu zbudować cuda,a te z allegro są za drogie i "zawsze" czegoś w nich brakuje. ale nie o tym nie o tym. Idzie wiosna szybkim krokiem a do lata już niedaleko i tu zaświtała mi myśl pewna. Przecież w lipcu mija 600 lat od dnia kiedy to nasze i sprzymierzone wojska po wygranej bitwie z Zakonem Krzyżackim przez 10 dni piły i piły i zapomniały by na Malbork uderzyć. Może z tej okazji zorganizować jakiś pićknik po oficjalnej części obchodów tego święta? Czy spali się na panewce ( czy raczej wyleci z nieszczelnego połączenia w kosmos?) ten pomysł? Co Wy na to?
Witaj radiator już od pewnego czasu próbuję zorganizować właśnie taki zlot o jakim piszesz w Twierdzy Łomża zapraszam wszystkich chętnych do zgłaszania się na info@twierdzalomza.pl Festiwal Twierdza Psoty jest dla was forumowicze tej doskonałej strony i tak świetnego towarzystwa bez kadzenia właśnie jestem pod wpływem psoty pędzonej w kolumnie wypełnionej ceramicznymi izolatorami carskiej produkcji i powiadam wam efekt gwarantowany i zapraszam do Twierdzy Łomża
Tytuł: Re: Psotnicy! Grunwald 1410 - 2010. To wymaga uczczenia!
Napisane: czwartek, 22 kwi 2010, 18:54
radiator napisał(a):
Przecież w lipcu mija 600 lat od dnia kiedy to nasze i sprzymierzone wojska po wygranej bitwie z Zakonem Krzyżackim przez 10 dni piły i piły i zapomniały by na Malbork uderzyć.
Taka ciekawostka. W tym roku kończy się również klątwa (miała trwać właśnie 600 lat) którą ówczesny papież rzucił na Polskę po tym jak rozgromiliśmy krzyżaków.
Tytuł: Re: Psotnicy! Grunwald 1410 - 2010. To wymaga uczczenia!
Napisane: sobota, 24 kwi 2010, 00:33
C. D. N.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości