Przykry zapach i smak bimbru z osadu wina winogonowego

Tu możecie pisać posty, które mają wymiar bardziej filozoficzny niż teoretyczny na temat alkoholu wytwarzanego w domu...
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2368
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Post autor: Kamal »

Wsyp odpowiednio przygotowany do alko. Tylko wcześniej dobrze je schłodź. Albo zrób pseudo kolumnę do oczyszczania. Weź lejek, gazę, ja używam płatków kosmetycznych które zawijam w rulon i wkładam do lejka. Następnie wrzucam przygotowany węgiel aktywny. I wlewam alko, i tak sobie kapie powoli.
Węgiel przygotowujesz przez zalanie go wodą destylowaną, albo wrzątkiem na kilka h.
Przygotowanie węgla ma na celu jego uaktywnienie, i nie wciągnie nam alko. :-)
Edit: tu masz mniejsze opakowanie węgla :
http://www.bimberhobby.pl/product.php?id_product=85
K.
Ostatnio zmieniony środa, 6 sty 2016, 13:04 przez Kamal, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
promocja

aronia
1450
Posty: 1498
Rejestracja: środa, 7 sie 2013, 09:14
Status Alkoholowy: Producent Wódek
Lokalizacja: Podkarpackie
Podziękował: 87 razy
Otrzymał podziękowanie: 364 razy
Re: Przykry zapach i smak bimbru z osadu wina winogonowego

Post autor: aronia »

DITERUS pisze:Dziękuje za wszelkie pomocne sugestie!
Przeczytaj kilka tematów z tego działu: http://alkohole-domowe.com/forum/wegiel-aktywny.html

Autor tematu
DITERUS
10
Posty: 13
Rejestracja: środa, 17 wrz 2014, 17:44
Re: Przykry zapach i smak bimbru z osadu wina winogonowego

Post autor: DITERUS »

Melduję: pomoc nie potrzebna, znalazłem na naszym dostojnym forum odpowiedź na nurtujący mnie problem. Podzielę się spostrzeżeniami.......
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bimbrownia”