Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam. Planuję zrobić winko z kiwi, i tym razem (naprawiając swój poprzedni błąd) dodaje drożdży winnych. Przygotowałem sobie te drożdże ale pojawił się kożuch i ogromna pleść. Wątpię że tak ma być, ale jeśli tak to proszę o jakieś info. Do małej ilości letniej wody dałem drożdży i szczyptę pożywki i cukru. Na drugi dzień zrobił się dziwny mały kożuch, a na trzeci dzień kożuch z pleśnią jak pół piłeczki od ping-ponga. To tak ma wychodzić czy coś jest nie tak?
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Nie nie, drożdże są "sypkie", nie mam nazwy firmy, w zestawie miałem pożywkę i drożdże czyli susz owocowy. Z tyłu na opakowaniu są dane "wytwórnia wyrobów chemicznych - Gdańsk, ul. Karłowicza 2" Więcej danych nie ma niestety
Z Twojego opisu wynika, że będziesz musiał matkę drożdżową jeszcze raz nastawić, a obecnie wyhodowanego obcego zutylizuj zanim przekształci się w inteligentną formę życia.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Matkę drożdżową należy nastawić z dodatkiem rozpuszczonego w przegotowanej wodzie cukru, aby łobuziaki miały co jeść tuż po reinkarnacji. Pamiętaj, że drożdże umierają w temperaturach powyżej 37 stopni, więc ten roztwór cukru musi być odpowiednio schłodzony - czyli do temperatury pokojowej. No i warto wiedzieć, że do owoców istnieją specjalne szczepy drożdży, np. ja stosuję SpiritFerm Fruit http://zdrowenalewki.pl/p/11/156/drozdze-spiritferm-turbo-fruit-drozdze-gorzelnicze-fermentacja.html- i sprawdzają się doskonale.
______________________________________________________________________ Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.
Myślę że nie do końca robiłeś matkę drożdżową. Może chciałeś, tylko czy zrobiłeś to w ten sposób? http://alkohole-domowe.com/wino/szczepi ... dzami.html Przygotowanie MD to najważniejszy etap produkcji wina. Konieczne sterylne warunki. Z polecanego przepisu na 99% wyjdzie dobra MD. Wiedz jeszcze że drożdże nie tolerują szoku termicznego. To znaczy że nie można w ciągu godziny zmienić temperatury o pięć lub więcej stopni. Szczególnie przy dolewaniu MD do nastawu.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości