Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Piszemy (w różnych postach, w różnych wątkach) o niebezpieczeństwie wzrostu ciśnienia i zaworach bezpieczeństwa, które mają nas chronić przed wybuchem kotła. Tak mi się ostatnio przypomniało, że w kegach takie zabezpieczenie przed rozerwaniem jest i nie wiem, czy każdy z posiadaczy je zauważył. Chodzi o takie małe nacięcie (z jakiś 1cm średnicy) w kształcie niedomkniętego koła na górnym sklepieniu beczki, zaraz przy kołnierzu. Niewykluczone, że w różnych kegach może być ono w różnych miejscach. Dobrze będzie, jeśli nikt w tym miejscu nie będzie majstrował. To jest fragment blachy, który jako pierwszy podda się zniszczeniu w razie jakiejś katastrofy - dodatkowo umieszczony jest tak, że nie powinien nikogo zranić. Producenci beczek ciśnieniowych pomyśleli więc zawczasu o pracownikach browarów, magazynierach, dostawcach i barman(k)ach. A nasza korzyść, mimo że przez nich niezamierzona, jest oczywista.
______________________________________________________________________ "Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
Ale jaja! mam identyczny układ w kuchni i identycznie podwieszone szafki i okap Przez chwilę prawie byłem pewny że to z mojego blokowiska, ale brak charakterystycznej rury i trochę zbyt szeroka ta kuchnia Ciekawe co tak krwiście wywaliło
______________________________________________________________________ Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach
Rzeczywiście filmik pobudza wyobraźnie (te krwawe zacieki ) Jeśli kiedyś zrobię własnego psotnika to umieszczę go w piwniczce mojego domu. Mam tam kuchenkę do podgrzewania i wannę + umywalkę do chłodzenia, a że to piwnica to nawet jakby mi tak wybuchło nie będzie trzeba sprzątać (chyba że wybuchnie przy mnie )
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości