Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam. Czy macie może jakiś sprawdzony przepis na wino brzoskwiniowe? Niestety nie mogłem znaleźć nic na forum. Mam baniak 11 L więc prosił bym o takie proporcje żeby mi wszystko się tam zmieściło. Z góry dziękuje
Witam.Brzoskwine ciekawy temat,kupiłem 18 kg ,obrałem jak ziemniaki reszteki i pesteki wrzuciłem do bańki 15 litrowej,drożdże babuni tak okło 7g ,dodałem jedno jabłko,kilka rodzynek,pare sliwek,3kg cukru rozpusciłem w7 litrach wody,po około godzine juz zaczeło pracowac.co wyjdzie jak myslisz.pozdrawiam
Powinno być dobre ale nie wiem po co wrzuciłeś te pestki do bańki, a i jeszcze mogłeś dać drożdże winiarskie, ale tak ciekawy przepis. Może ktoś też chce się podzielić przepisem?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości