Kurczaka bardzo starannie myjemy i układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon i obficie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml psoty, 50 ml białego rumu i obowiązkowo 150 ml tequili.
Potrawy nawet nie musimy poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka wypierdalamy bo jest zbędny.
Natomiast sos... Sos jest taki, że paluszki lizać !
P.S. Kurczak musi być martwy, bo inaczej bydlę sos wychleje.
Przepis na pysznego kurczaka - powinien Ci smakować !
-
Autor tematu - Posty: 2738
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Przepis na pysznego kurczaka - powinien Ci smakować !
Panie Janie, Janku, Jaśku.
Jest mi pan winien calutką flaszkę, spadając z krzesła ze śmiechu rozbiłem 0,7-kę.
Dywan pierniczyć...
Podaję przepis na marynarską herbatę z rumem. Przepis z czasów PRL.
Otóż do imbryczka w czerwone kwiatki wsypujemy 5 łyżeczek herbaty Ulung.
Zalewamy to gorącą ale nie wrzącą wodą. Zaparzanie trwa ok 10 min.
Po tymże czasie następuje proces właściwy mianowicie:
Spluwając przez otwarty bulaj wylewamy chińszczyznę przez w/w otwór, energicznie potrząsając wytrząchamy resztki Ulungowego śmiecia i natychmiast napełniamy po sam dziubek Rumem, po sam dziubeczek, po czym dalej to już to normalnie....rozlewamy do filiżanek, bądż zwyczajnych standardowych musztardówek.
Proces powtarzamy wielokrotnie, aż do momentu przybycia Starszego Wachtowego który nas zwyczajnie za to zjebie. Ahoj.
Jest mi pan winien calutką flaszkę, spadając z krzesła ze śmiechu rozbiłem 0,7-kę.
Dywan pierniczyć...
Podaję przepis na marynarską herbatę z rumem. Przepis z czasów PRL.
Otóż do imbryczka w czerwone kwiatki wsypujemy 5 łyżeczek herbaty Ulung.
Zalewamy to gorącą ale nie wrzącą wodą. Zaparzanie trwa ok 10 min.
Po tymże czasie następuje proces właściwy mianowicie:
Spluwając przez otwarty bulaj wylewamy chińszczyznę przez w/w otwór, energicznie potrząsając wytrząchamy resztki Ulungowego śmiecia i natychmiast napełniamy po sam dziubek Rumem, po sam dziubeczek, po czym dalej to już to normalnie....rozlewamy do filiżanek, bądż zwyczajnych standardowych musztardówek.
Proces powtarzamy wielokrotnie, aż do momentu przybycia Starszego Wachtowego który nas zwyczajnie za to zjebie. Ahoj.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
Autor tematu - Posty: 2738
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
Re: Przepis na pysznego kurczaka - powinien Ci smakować !
Oj,oj ! To zbita flaszka 0,7 ???
To ja nie mogę tego zostawić bez reakcji
Cóż uczynić ?
P.S. Kurczaka zrobiłem w majeranku z jabłkami. Na zagrychę jak znalazł.
Pozdrawiam
Jan Okowita
To ja nie mogę tego zostawić bez reakcji
Cóż uczynić ?
P.S. Kurczaka zrobiłem w majeranku z jabłkami. Na zagrychę jak znalazł.
Pozdrawiam
Jan Okowita
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
-
- Posty: 10
- Rejestracja: czwartek, 8 lis 2012, 22:54
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Przepis na pysznego kurczaka - powinien Ci smakować !
Jejku, lata lecą, jest 2013, a jak przeczytałem tego posta, to mi gówno nogawką wyleciało.
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 mar 2013, 12:11 przez Wald, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Kosmetyka.
Powód: Kosmetyka.
-
- Posty: 523
- Rejestracja: wtorek, 26 kwie 2011, 12:59
- Krótko o sobie: Jestem okropnym człowiekiem, tak mi kiedyś mawiali.
- Ulubiony Alkohol: Piwa
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Lokalizacja: Jedyna taka w Polsce...
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 62 razy
Re: Przepis na pysznego kurczaka - powinien Ci smakować !
Taak, ja to znam jako "Kurczak na zimno" - hm,
a z cyklu "Alkoholowe Dramaty"
przepis z książki pp. Bikonta i Makłowicza pt.:
Wiaderko druha- skład:
-wino owocowe winopodobne
-nalewka Babuni
-wódka czysta stołowa
-piwo typu "strong"
-pepsi-cola
-sok z czarnej porzeczki
- 3-6 puszek red bulla
Przygotowanie : przejść rano po obozie i pozbierać, co zostało po wczorajszym ognisku. Zlać to razem do wiaderka, uzupełnić red bullew i rozlać do manierek.
Proste, nie ???
a z cyklu "Alkoholowe Dramaty"
przepis z książki pp. Bikonta i Makłowicza pt.:
Wiaderko druha- skład:
-wino owocowe winopodobne
-nalewka Babuni
-wódka czysta stołowa
-piwo typu "strong"
-pepsi-cola
-sok z czarnej porzeczki
- 3-6 puszek red bulla
Przygotowanie : przejść rano po obozie i pozbierać, co zostało po wczorajszym ognisku. Zlać to razem do wiaderka, uzupełnić red bullew i rozlać do manierek.
Proste, nie ???