Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam, mam fruktozę i chcę jej użyć zamiast sacharozy do zacieru na bimber, jakie powinienem przyjąć proporcje fruktoza/woda/drożdże ( dodawać taką samą ilość fruktozy jak sacharozy się dodaje czy mniej?)
Witam Cie cieszy mnie twój post ponieważ ja kiedyś próbowałem z syropem glukozowym w proszku. Fruktoza fermentuje tak samo jak cukier biały czy brązowy więc jeśli robisz na drożdżach babuni to grunwald. Jeśli na turbo to tak jak podaje instrukcja. Pozdrawiam
______________________________________________________________________ Pijmy pijmy bo sie sciemnia
Ja robiłem eksperyment z syropem glukozowym w proszku który fermentuje dobrze lecz rozpuszczenie go w wodzie to istna katorga. Skończyło się na tym że syrop mnie zniechęcił więc mieszałem go z dextrozą i cukrem białym lub brązowym. Ale po zmieszaniu nie uzyskamy już takiej ilości alkoholu jak z czystej glukozy więc po prostu nie ma to sensu. Chyba że ma się dostęp do czystej glukozy wtedy to inna bajka.
______________________________________________________________________ Pijmy pijmy bo sie sciemnia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości